Reclamació Despeses Hipoteca

Reclamació de les despeses de la hipoteca

Les despeses de la hipoteca són els costos addicionals que es generen en signar una hipoteca, com ara les despeses de notaria, registre, la gestoria, fins i tot la taxació, entre altres impostos. Ara, pots aprofitar l’oportunitat de reclamar la devolució d’algunes d’aquestes despeses que com a client es va pagar en el seu moment en el procés de la contracció del préstec hipotecari.

El primer pas per poder fer els tràmits necessaris amb tota seguretat és buscar un assessorament legal d’un advocat especialista en dret bancari i hipotecari.

A Adeclegal tenim un equip de persones expertes en dret hipotecari perquè et puguin guiar a cada pas i informar de tots els requisits i procediments necessaris per reclamar les despeses de la hipoteca, informant de tota la documentació necessària per recolzar la teva reclamació.

Com que sabràs com cada cas és únic i personal, sempre recomanem que és important l’assessorament amb un advocat expert, en aquest cas, en dret bancari.

> Com puc saber si puc reclamar les despeses de la hipoteca?

Per norma general, si tens un préstec de garantia hipotecària, que seria el que comunament anomenem una hipoteca, podràs reclamar les despeses de la formalització del préstec, sempre que la data de la signatura de la hipoteca sigui anterior a l’any 2019.

> Quina documentació es necessita per tramitar la devolució de les despeses de la hipoteca?

La documentació requerida per poder iniciar el procés, en primer lloc, és l’escriptura de la hipoteca juntament amb factures relacionades amb la gestió. A continuació us facilitem una llista de tota la documentació:

  • Escriptura de la hipoteca
  • Factura de notaria on vas signar la hipoteca
  • Factura del Registre de la Propietat
  • Factura de la taxació de l’immoble
  • Factura de la gestoria
  • Còpia del DNI o passaport dels titulars de la hipoteca

> Què passa si no tinc totes les factures? 

Podem iniciar la reclamació encara que no tinguis totes les factures, però el nostre consell és que com més factura aconsegueixis millor perquè podràs optar a un import de devolució més gran

Per exemple, si no porteu la factura de la notaria, no podrem reclamar el seu cost al banc i demanar la devolució de l’import relacionat amb aquest concepte. 

Així, com més factures, més podràs reclamar. Habitualment estan unides a la documentació de la hipoteca, si no també hi ha la possibilitat de demanar una còpia al banc on vas fer la hipoteca. 

És important recordar que només es podrà reclamar únicament les factures que tinguis localitzades.

> Puc reclamar altres despeses?

Sí. En el cas que hi hagi modificacions en les condicions de la hipoteca, aquestes també les podràs incloure en la reclamació de les despeses de la hipoteca.

Com també per exemple, podràs reclamar la comissió de l’obertura encara que no tinguis la factura, ja que en aquest cas al document de la mateixa hipoteca es pot veure si vas pagar aquesta comissió.

> En el cas que la hipoteca estigui cancel·lada o liquidada també puc reclamar les despeses de la hipoteca? 

Sí. Encara que l’immoble estigui venut i fins i tot cancel·lada la hipoteca, es pot iniciar els tràmits de devolució de les despeses. Com també, en cas que la hipoteca ja estigui finalitzada i liquidat tot l’import total.
> Quins costos suposa la reclamació de les despeses de la hipoteca? 

Pel client no té cap cost ni haurà de pagar res per avançat. Quan es formalitzi la devolució de l’import de les despeses de la hipoteca, el 20% de l’import recuperat serà la minuta de la gestió i el treball dels advocats. A més, a AdecLegal, despatx amb un equip especialista de dret bancari i hipotecari, la primera consulta per poder exposar el teu cas és gratuïta. Només has d’enviar les teves dades a través del formulari o trucar directament a 972 412 125 i sol·licita una primera visita gratis. 

Omple el formulari i sol·licita la primera consulta gratis

4 + 0 = ?

Primera visita gratis

Som un despatx d’advocats format per un equip d’experts multidisciplinar per poder tractar cada cas amb el seu expert a la temàtica.
Especialistes en dret bancari i hipotecari.