Segones oportunitats

Va ser l’any 2015 quan es va publicar la Llei 25/2015, de 25 de juliol, de mecanisme de segona oportunitat, però no ha estat fins al 2020 que no ha començat a tenir el ressò mediàtic motivat, en part, per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Què és ben bé la segona oportunitat? La Llei de la Segona Oportunitat és una solució legal que permet a aquelles persones que no poden fer front als seus deutes, sol·licitar una exoneració, és a dir, una cancel·lació de tots els seus deutes. T’ajudem a començar de zero.

Està dirigida a les persones físiques, és a dir, particulars, famílies, autònoms, que no puguin fer front als seus deutes, ja siguin derivats d’un negoci, d’una antiga societat, del negoci actual, o deutes amb bancs, hipoteques o qualsevol altra persona.

Quins requisits he de complir?

  • Ser considerat de bona fe.
  • No tenir un deute superior a 5 milions d’Euros.
  • No tenir antecedents penals relacionats amb delictes contra el patrimoni i l’ordre socioeconòmic; falsedat documental; delictes contra la Hisenda Pública o Seguretat Social i/o un delicte contra el dret dels treballadors.

Es poden cancel·lar tots els deutes?

Sí, a excepció dels d’Hisenda i Seguretat Social. En aquest cas haurem de fer un pla de pagaments a cinc anys com a màxim i, en funció dels teus ingressos i possibilitats econòmiques. Tots els altres deutes desapareixeran.

És un procediment complex que requereix una especialització jurídica concreta, per tant, si vols estar ben assessorat i acompanyat, t’aconsellem que contractis un professional per evitar-te sorpreses i entrebancs en el futur.

Contacta amb nosaltres:

7 + 1 = ?

Equip d’especialistes en Concursal, Mercantil, Fiscal, Civil, Laboral i Administratiu.

La integració d’advocats i economistes en un sol bufet ens permet comprendre millor als nostres clients i oferir-los un assessorament integral que cobreix les necessitats globals de l’empresa i dels particulars.