Assessorament per Delicte de Falsedat Documental

Advocats Penal Girona

Davant un delicte de falsificació de documents saps totes les valus legals que engloben el delicte.

Assessorament i defensa legal amb el nostre equip d’Advocats Penalistes.

Vols saber quines consqüències té davant la llei la falsificació de documents. O potser t’estàs preguntant quin dilecte és conduir amb el carnet falsificat. Si tens aquestes preguntes o altres relacionades amb la falsificació de documents, pots continuar llegint o contactar amb el nostre equip d’Advocats Penals a través del formulari.

Quin tipus de delicte és la falsificació de docmunents?

El delicte de falsedat documental està recollit pel Codi Penal Espanyol, en els articles 390 i següents, i engloben diferents penes depenent sempre del tipus de document que s’hagi falsificat, com també la persona o grup de persones responsables de la falsificació dels documents. Les penes son diverses depenent sempre de les característiques de cada cas, i sent majors la penes si l’autor del delicte és un funcionari públic, o el document falsejat és un document públic.

Però… ben bé en què consisteix falsificar documents ? Tot delicte de falsedat documental, es du a terme amb l’única finalitat d’alterar la veritat. Així, la falsedat documental consisteix en l’alteració del contingut d’un document, de tal forma que automàticament es converteix en fals, no sent més important el fet de modificar el contingut sinó la intencionalitat amb la qual es du a terme. A continuació, us detellem casos de falsificació de documents

Tipus de falsificació documental:

  • Falsificació de documents públics oficials.
  • Falsificació en document privat.
  • Falsificació de documents públics per particulars.
  • Falsejament de documents societaris.

En qualsevol de les modalitats de falsedat documental, perquè pugui ser considerada com a delicte, és requisit fonamental que la falsedat afecti a elements essencials del document de tal forma que es desvirtuï aquestes funcions esmentades, i es perjudiqui al bé jurídic protegit de la seguretat en el tràfic (Sentència del Tribunal Suprem d’11 d’octubre de 2013), per la qual cosa no s’admetran falsificacions irrellevants o supèrflues (Sentència de Tribunal Suprem d’11 d’abril de 2009).

Necessites defensar els teus drets en un judici?

Sabem que son situacions complexes que és important recolzar-te  d’un equip d’Advocats experts en delictes penals. Acompanya’t per enfrontar el teu cas judicial amb els millors resultats.

Contacta amb el nostre equip Advocats experts en Delicte de Falsedat Documental

0 + 3 = ?